6.5.2015

Se zdravými saláty kolem světa

Nejen na pultech Diana Fish, ale i v e-shopu můžete objevit neobvyklé chuťové kombinace. Ještě jste tyto zajímá novinky nevyzkoušeli? Pojďte se podívat blíže, které zdravé saláty pro vás Diana připravila a vydejte se na „chuťovou cestu kolem světa“. 

Indický salát

Nechte své chuťové buňky okusit něco exotického a pořiďte si ke svačině či lehké večeři Indický salát.

Základ salátu tvoří marinované sleďové filety, které jsou doplněné kousky ananasu a jablek.

Dále je salát ochucen „domácí“ majonézu, kterou Diana Fish vyrábí podle svého receptu. Aby byly chutě ideálně vyvážené, najdete zde kopr a především kari koření, které je pro indická jídla typické.

indický salát

Švédský salát

Více jak polovinu této pochoutky tvoří marinované sleďové filety a další podstatnou část tvoří krabí maso surimi. Ryby ve Švédském salátu doplňuje zelenina, tedy především čerstvá okurka, červená cibule i jarní cibulka. Svěží chuť dodává také čerstvá petržilka, pažitka a kopr. Celou směs pojí nálev z řepkového oleje. Švédský salát je lahůdkou, která se hodí nejen jako jarní svačina, ale i rychlá večeře v kombinaci s tmavým pečivem.

Balkánský salát

Balkánský salát je velmi pestrý, a to jak barevně, tak chuťově. Jsou pro něj charakteristické velké kousky surovin, ať už se jedná o sledě či kostky balkánského sýru. Mezi další suroviny patří cibule, paprika, koření a řepkový olej, který nechá vyniknout přirozené chuti salátu a především je pro Středoevropany daleko přirozenější potravinou, než olej olivový. Jižanskou chuť doplňují kousky černých oliv. Tento salát je zcela bez majonézy a určitě vám zachutná v horkých dnech, kdy navodí přímořskou atmosféru a skvěle osvěží.

Norský sleď

Poslední novinkou není salát, ale marinované filety. Norský sleď vyniká na jídelníčku díky jednoduchým chutím. Sleďové filety jsou marinované v nálevu vlastní výroby Diana Fish a dochucené cibulí a bobkovým listem.

Navštivte prodejní místa Diana Fish a vyzkoušejte všechny pochoutky!