14.1.2015

Zdravé recepty z ryb - platýs

Platýs má jemné a křehké maso bez kostí. Diana vám ho přináší jak v podobě filet, tak i chlazeného či uzeného. A z platýse je i dnešní zdravý recept. Pro snadnější přípravu doporučuje Diana použít již připravené filety bez kůže. Příprava tohoto receptu, který se hodí nejen k obědu, ale i jako lehká večeře, je velice rychlá.

Co budeme potřebovat na recept z platýse?

Na přípravu receptu stačí půl hodiny a můžete servírovat lahodného platýse!

2 ks filet z platýse (zakoupíte na prodejnách Diana – Fish)
3 lžíce oleje (zakoupíte na prodejnách Diana – Fish)
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
koření pažitka (zakoupíte na prodejnách Diana – Fish)
šťáva z citronu
pepř (zakoupíte na prodejnách Diana – Fish)
sůl (zakoupíte na prodejnách Diana – Fish)

recept platýs

Postup přípravy

Pokud použijete chlazeného platýse, nejdříve je potřeba ho očistit. Odstraňte hlavu, ocas, vnitřnosti a ploutve. Kůže pevně drží, proto ji stáhneme pomocí kleští. Následně pracujeme stejně s chlazenou očištěnou rybou i filetem.

Maso osolíme a obalíme v mouce. Takto připravenou rybu vložíme do rozpáleného oleje a opečeme ji dozlatova (přibližně dvě minuty z jedné strany). Aby se maso dobře propeklo a získalo skvělou chuť, snížíme následně teplotu a do pánve přidáme citronovou šťávu s máslem a rybu otočíme, aby získala zlatou barvu i z druhé strany. Rybu při opékání poléváme rozteklým máslem.

Přibližně po pěti minutách, kdy je ryba dostatečně propečená, přidáme do pánve trochu pažitky a necháme prohřát.

Při servírování rybu vyjmeme z pánve a necháme okapat. Jako příloha se hodí zelenina, bílé pečivo či brambory na různé způsoby.

Diana Fish přeje dobrou chuť!