14.10.2020

Recept: Závitky z platýse s rajčaty

Platýs šípozubý , latinský název Atheresthes stomias - nově jsme do naší nabídky zařadili tuto rybičku. Jedná se o filety bez kůže a kostí. Odlov této rybičky je přímo na moři, lovnou oblastí je Severovýchodní Tichý oceán. Že nevíte jak ji připravit? Vyzkoušejte náš recept na platýse s rajčaty.

Platýse můžete připravovat různými způsoby

Jedná se o kvalitní filety z mořské ryby, které jsou vhodné k pečení, dušení na pánvi nebo troubě. Filetky platýse můžeme i obalit a smažit.

Již nyní můžete tuto rybičku zakoupit na všech našich prodejnách v sortimentu chlazených ryb.

platys

Recept na závitky z platýse s rajčaty

Suroviny:

  • filety platýse
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř
  • worcester
  • šalotka
  • máslo
  • bylinky
  • rajčata
  • smetana

 

Postup přípravy:

Filety platýse omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Potom je trošku osolíme, opepříme a lehce zakápneme worcesterem. Oloupanou šalotku necháme zesklovatět na másle, přidáme nasekané bylinky a krátce osmahneme.
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky.

Jednotlivé filetky poklademe bylinkovou směsí a stočíme do závitků. Vložíme je do zapékací mísy, mezi ně rozdělíme dílky rajčat. Vše zalijeme smetanou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Na talířích posypeme pokrm nasekanou petrželkou.

Diana vám přeje dobrou chuť!

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.