18.2.2016

Výstava fotografií z mořských hlubin

Říčanská prodejna Diana Fish je nejen v současné době nejnovější prodejnou, ale také první, ve které se koná výstava fotografií. Můžete si tedy pořídit dobré ryby v příjemném prostředí a zároveň si prohlédnout fotografie z mořských hlubin. Pojďte se o výstavě dozvědět více.

Fotografie podmořského života dal k dispozici časopis Zápraží, profesionální potápěč František Pudil, který je pořídil na svých cestách mezi korálovými moři i českými lomy a vodami a Hynek Kašpar.

František Pudil je potápěč z povolání a ve své potápěčské škole vytrénoval více než 1 200 zájemců. Potápět se začal již za minulého století, kdy také začal pod vodou fotografovat. V té době bylo možné fotografie pořizovat pouze na černobílý film a láska k černobílé fotografii mu vydržela dodnes. Tím jsou jeho fotografie specifické.

Hynek Kašpar, vydavatel časopisu Zápraží, je amatérským potápěčem. Díky svým přátelům a velkou měrou i Františku Pudilovi si zamiloval svět pod vodou a také podvodní focení.

 

Oba autoři fotografií, které si můžete prohlédnout v prodejně Diana Fish v Říčanech, by rádi prezentovali potápění a podmořský svět prostřednictvím fotografií svých i svých kolegů. Mini výstava fotek, kterou můžete zhlédnout na prodejně Diana Fish, je z výstavy na říčanském bazénu Na Fialce, kde v minulých týdnech proběhla i ukázková hodina kurzu potápění, zřejmě první v tomto kraji.

Výstava bude probíhat po celý rok a fotografie se budou průběžně obměňovat.