13.11.2019

Recept: Tuňák s grilovanou zeleninou

Tučný, šťavnatý a výborný - takový je steak z tuňáka. Jeho maso není bílé, jako u většiny ryb, ale červené a chutí se podobá telecímu. Jeho další výhodou je absence typického rybího zápachu a také téměř nemá kosti.

tuňák

Výhody tuňáka

  • obsahuje vitamíny D, A, E, B a C, železo, jód, hořčík, selen, zinek, fosfor, draslík a také antioxidanty
  • je bohatý na bílkoviny - ve 100 g tuňáka je 30 g bílkovin
  • jeho maso zlepšuje metabolismus, zvyšuje energii a snižuje depresivní stavy

Tuňák v akčním letáku

Recept na steak z tuňáka s grilovanou zeleninou

Tuňáka nikdy nenechávejte na pánvi dlouho - měl by být uvnitř růžový. Rozhodně ho nepropékejte skrz na skrz. Vyzkoušejte náš recept na tuňáka s grilovanou zeleninou.

Suroviny

  • Tuňák
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Paprika různých barev
  • Cibule
  • Cuketa
  • Lilek
  • Rajčata
 

Postup

Steak si naložíme do směsi oleje, soli a pepře. Následně ho zprudka opečeme asi 25 vteřin z každé strany a pak necháme v teple odpočívat.
Zeleninu nakrájíme na větší kousky, pokapeme olivovým olejem, osolíme a ogrilujeme.

Podáváme samotné, případně doplníme opečenou bagetkou.

Diana vám přeje dobrou chuť!