Tučný, šťavnatý a výborný - takový je steak z tuňáka. Jeho maso není bílé, jako u většiny ryb, ale červené a chutí se podobá telecímu. Jeho další výhodou je absence typického rybího zápachu a také téměř nemá kosti.
Výhody tuňáka
obsahuje vitamíny D, A, E, B a C, železo, jód, hořčík, selen, zinek, fosfor, draslík a také antioxidanty
je bohatý na bílkoviny - ve 100 g tuňáka je 30 g bílkovin
jeho maso zlepšuje metabolismus, zvyšuje energii a snižuje depresivní stavy
Tuňáka nikdy nenechávejte na pánvi dlouho - měl by být uvnitř růžový. Rozhodně ho nepropékejte skrz na skrz. Vyzkoušejte náš recept na tuňáka s grilovanou zeleninou.
Suroviny
Tuňák
Olivový olej
Sůl
Pepř
Paprika různých barev
Cibule
Cuketa
Lilek
Rajčata
Postup
Steak si naložíme do směsi oleje, soli a pepře. Následně ho zprudka opečeme asi 25 vteřin z každé strany a pak necháme v teple odpočívat. Zeleninu nakrájíme na větší kousky, pokapeme olivovým olejem, osolíme a ogrilujeme.
Podáváme samotné, případně doplníme opečenou bagetkou.