19.10.2016

Sýrové speciality z Diany

Jestli patříte mezi sýrové fajnšmekry, má pro vás Diana připravené sýrové speciality, které vám dnes všechny představí. Jsou mezi nimi jak nové kousky, tak i tradiční lahůdky, které mají v mnoha jídelníčcích stálé místo. Nesmí chybět sýrová kombinace s rybou, ale také několik výrobků, která jsou zcela bez ryb. Neváhejte a pojďte nalákat své chuťové buňky!

Sýry, které máte rádi

Všechny sýry, které Diana ve své výrobě používá, pocházejí od českých výrobců. Nedaleké Polabské mlékárny Poděbrady dodávají Mandava smetanový sýr. I sýr s bílou plísní (hermelín) je čistě regionální produkt a dodává ho Mlékárna Kopecký. Balkánský sýr odebíráme z Mlékárny Polná a Olomoucké tvarůžky pocházejí z Loštic.

Lahodné sýrové kombinace

Pro snadnější výběr pro vás Diana připravila seznam všech sýrových výrobků, které najdete v kamenných i pojízdných prodejnách a samozřejmě i v e-shopu.


Balkánský salát
 
Barevně i chuťově pestrá směs z marinovaného sledě, balkánského sýra, černých oliv, zeleniny a koření v oleji.

Čerstvý sýr s pravým lososem
Za studena uzený losos je v kombinaci s cibulkou a s čerstvým sýrem naprosto dokonalou záležitostí. Hodí se jak na svačinu, tak i na slavnostní pohoštění v podobě chlebíčků a jednohubek.

Dueto
Rychlá svačinka ze zauzeného lososa, cibule a sýru s bílou plísní je lahodná, zdravá a u zákazníků velmi oblíbená.

Olomoucká rolka
Pikantní chuť i aroma, za kterou stojí pálivá paprika, tyčky olomouckých tvarůžků a uzených matesů s cibulí, jistě potěší každého milovníka ostrých chutí.

Olivový salát 
Velké řecké zelené a černé olivy jsou v kombinaci s balkánským sýrem a červenou paprikou skvělou osvěžující pochoutkou, která se hodí např. k vínu.

Olivy s čerstvým sýrem
Variantou k plněným papričkám jsou velké řecké olivy plněné čerstvým sýrem. Na této delikatese, která se skvěle hodí k vínu, si jistě pochutnají všichni vaši hosté.

Pokušení
Marinovaná očka loupaných filet ve sladkokyselém nálevu doplňuje zelenina a báječný balkánský sýr.

Pivní salát
Olomoucké tvarůžky s cibulí, paprikou, pórkem a zauzenými filetami jsou jako stvořené k pivu a večernímu posezení.

Papričky plněné sýrem
Feferonky plněné čerstvým sýrem jsou krásným dárkem pro všechny gurmány a hodí se také jako ozvláštnění slavnostní tabule při oslavách či posezeních s přáteli.

Sýrové kuličky
Kuličky z čerstvého sýra jsou obalené v česneku, pepři či v zelené a červené paprice. Chutí je spousta a záleží jen na vás, která bude vaším favoritem.

Uzené ryby s čerstvým sýrem
Pro milovníky uzených ryb nesmí chybět pomazánka z uzené makrely, smetanového sýra, cibule a majonézy. Ochutnejte vynikající v kombinaci s čerstvým chlebem.

Uzený úhoř s čerstvým sýrem
Jemná pomazánka ze smetanového sýra, jemné majonézy, cibule a velkých kousků uzeného mořského úhoře je skvělou pochoutku na sváteční chlebíčky i dobou večeři.

Lákala by vás ještě jiná kombinace? Který výrobek je vaším favoritem? Dejte nám o tom vědět na Facebooku!