11.9.2019

Steak z uzeného lososa

Že byste syrovou rybu nedali do pusy? Pak jste ještě neochutnali naši novinku - steak z uzeného lososa. Nejenže je chuťově vynikající, ale je také plný vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

Uzený losos s chutí ale s mírou

Uzený losos obsahuje vysoký podíl bílkovin, dokonce se uvádí, že ve 170 gramech jich je celých 30 gramů. Rovněž obsahuje vitamín D, B-komplex, hořčík nebo selen a také je dobrým zdrojem omega 3 mastných kyselin. To vše působí příznivě na funkci mozku, ochrání vás před demencí, ztrátou paměti i depresemi.

Zároveň ale obsahuje velké množství sodíku, proto to s jeho konzumací nepřehánějte.

Tip na recept z uzeného lososa

Jednoduché recepty často bývají ty nejlepší. Zkuste třeba náš recept z uzeného lososa, který se vám bude hodit třeba na víkendovou snídani.

Na 4 porce budete potřebovat

  • 6 vajec
  • 100 g uzeného lososa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pepř dle chuti
  • sůl dle chuti
  • 2 lžíce pažitky
  • 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • pokrájená rajčata (nejlépe cherry)

 

Postup

Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s parmazánem, solí, pepřem a polovinou pažitky a přidejte na kousky nakrájeného lososa.
Bílky vyšlehejte do tuha a žloutkovou směs do nich jemně vmíchejte.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a na ni nalijte vaječnou směs a nechte vařit asi dvě minuty. Poté na omeletu nasypejte rajčátka a nechte vajíčka zatuhnout tak, jak to máte rádi. Nakonec posypte zbylou pažitkou.

Podáváme s pečivem, pokud máte omeletu k obědu, pak ji můžete doplnit bramborami.

Diana vám přeje dobrou chuť.

Udíme o sto šest

Udit se dá samozřejmě nejen losos. Navštivte jednu z našich kamenných prodejen nebo e-shop a vybrat si můžete také uzeného kapra, sledě, úhoře, tuňáka, makrelu a další.

Chci vidět nabídku