18.3.2015

Saltimbocca a mořský ďas

Saltimbocca je italský recept, kde základ tvoří tenké telecí maso s parmskou šunkou a šalvějí. Diana dnes nabízí recept s „rybí“ obměnou – telecí maso se nahradí mořským ďasem. Rybou, která je z kulinářského pohledu velmi všestranná a kromě páteře nemá téměř žádné kosti.

Co budeme potřebovat?

4 plátky mořského ďasa
4 plátky parmské šunky
čerstvé lístky šalvěje
olivový olej a máslo na smažení
100 ml suchého bílého vína
sůl
pepř
citron

Příloha

stonky chřestu
rajčata či květák
salát z čerstvé zeleniny

saltimbocca

Mořský ďas a postup saltimbocca

Tyto ingredience jsou určené pro dvě porce. Plátky mořského ďase lehce pomačkejte pěstí, aby se vytvořily slabé plátky. Maso osolte, opepřete a lehce zakápněte citronovou šťávou. Na každý plátek masa položte plátek parmské šunky a lístky šalvěje (1-2 lístky), které připevníte k rybě pomocí párátka.

Takto připravené maso opečte na olivovém oleji a másle. Začněte na straně se šalvějí. Až bude maso opečené, podlijte jej vínem a nechte omáčku lehce odpařit. Z každé strany pečte 3 – 4 minuty. Když vyndáte z pánve maso, můžete ve zbylém tuku ogrilovat chřest a podle chuti drobné kousky květáku či rajčata. Chutná je k tomuto receptu i čerstvá zelenina.

Saltimbocca s přílohou se může servírovat! Celá příprava trvá přibližně 30 minut.

Diana Fish přeje dobrou chuť!