29.11.2017

Zájem o rybí vnitřnosti stoupá

Doba, kdy po vánočním prodeji kaprů rybí vnitřnosti přebývaly, je pryč. V posledních letech se opět dostávají do štědrovečerního menu a zájem o ně rok od roku stoupá. Zájem je o tuto lahůdku tak veliký, že často nemůžeme v předvánočním čase uspokojit všechny poptávky. Proto neváhejte a zastavte se na prodejnách Diana včas. Již nyní je máme v nabídce.

Vnitřnosti z kapra na mnoho způsobů

V současné době je zájem především o jikry a mlíčí. Tyto vnitřnosti z kapra se používají především do rybí polévky, smaží se v trojobalu nebo se používají pro nakládání. Z rybích vnitřností lze využít ale téměř vše – kromě střev, žluči a plovacího měchýře. Oblíbenou pochoutkou jsou také rybí játra.

rybí vnitřnosti

Jikry a mlíčí na Vánoce

Chcete mít jistotu, že vám u sváteční večeře nebudou jikry a mlíčí chybět? Možností je mražená varianta, kterou můžete zakoupit již dnes. V době prodeje kaprů budou k dispozici i čerstvé vnitřnosti, které předchozí zákazníci nechtěli. Z minulých let však máme tu zkušenost, že se na některé zákazníky nedostalo, proto s nákupem neotálejte.

Je libo amura nebo tolstobika?

Pokud nejsou rybí vnitřností tím, co by vás po gastronomické stránce oslovilo, poohlédněte se po novinkách, které pro vás Diana připravila. Skvěle se hodí na štědrovečerní stůl, kde mohou nahradit tradičního kapra.

  • Amur (trup) – sladkovodní kaprovitá ryba, která má chutné bílé maso
  • Lín (kuchyný) – lín je podobný pstruhovi a je velmi oblíbený v západní Evropě
  • Tolstolobik (půlený) – je chutnou kaprovitou rybou a vyniká tučnějším masem

Máte otázky? Rádi vám s objednáním i radou ohledně přípravy ryb poradíme na naších prodejnách. Neváhejte nás kontaktovat.