27.1.2016

Jedinečnost výroby Diana Fish

O tom, jak probíhá výroba, jste se mohli dočíst v krátkém článku o výrobním areálu. Dnes se na průběh výroby podíváme s Dianou podrobněji. To, že celá výroba probíhá ručně, je o Dianě známé široko daleko, ale jistě vás překvapí i další postupy, která má Diana Fish jedinečné.

Kvalitní suroviny jsou samozřejmostí

Diana Fish nakupuje ryby přímo od rybářů, se kterými dlouhodobě spolupracuje, proto je zaručena vysoká a ověřená kvalita. Ryby jsou základní surovinou v naprosté většině výrobků, ovšem i další suroviny mají svůj příběh. Pojďte se podívat na některé z nich:

  • Řepkový olej – Diana ve většině výrobků používá český řepkový olej, který má pro člověka řadu nutričních předností.
  • Majonéza – majonézu Diana vyrábí sama podle vlastní receptury, základ tvoří řepkový olej.
  • Cibule – nekupuje se cibule již nakrouhaná, ale vše opět prochází pod rukama zaměstnanců Diana Fish, kdy se hlídá vysoká kvalita každé suroviny.
  • Zelenina – zelenina pochází od českých zemědělců, kdy je opět vše zpracováváno ručně.

Zajímavá čísla z Diany

- 20°C  -  teplota v mrazírně
2°C  -  teplota v marinovací hale
7 prodejen  -  síť firemních prodejen
20 let  - více jak 20 let tradice
25 tun  -  zpracováno více jak 25 tun ryb týdně
25 druhů  -  více jak 25 druhů ryb
200 výrobků

 -
 
více jak 200 chlazených a mražených vlastních výrobků

Ruční zpracování po celou výrobu

Ruční výroba je v Dianě základem a najdete ji ve všech postupech – od kuchání ryb, čištění a přípravy přídavných surovin, marinování, porcování i balení. V Dianě nenajdete žádnou pásovou výrobu, vše probíhá pod rukama zkušených zaměstnanců, kteří zručně suroviny zpracovávají a po celou dobu hlídají kvalitu.

 

Vlastní receptury

Možná se ptáte, kam Diana chodí na ty skvělé receptury. Postupů je několik. Tím nejstarším jsou tradiční receptury, které se v rodinné firmě dědí z generace na generaci. Druhou cestou je inspirace ve světových kuchyních a poslední variantou, kterou Diana Fish využívá nejčastěji, je vlastní degustátor, který díky svým vytříbeným chutím dovede každý recept k dokonalosti.

Vždy s úsměvem i radou

Zajímá vás o Dianě více? Navštivte právě probíhající degustační dny, kde můžete nejen ochutnat známé i netradiční výrobky a také zjistit další zajímavosti z Diany, ať už se zajímáte o zpracování výrobků či využití ryb v kuchyni. Prodavačky vás nejen s úsměvem obslouží, ale také poradí, čím je ryba výjimečná a jak ji v kuchyni zpracovat.

Máte další otázky? Ptejte se Diany a zjistěte více!