6.1.2021

Recept na smažené krevety

Mořské plody již dávno nejsou výsadou přímořských oblastí, ale staly se sice výjimečnou, ale nikoliv příliš exotickou součástí i naší kuchyně. V Dianě máme nyní v akčním lednovém letáku mořské plody - krevety loupané, neloupané i vařené, mušle maso a baby chobotničky. Pokud byste je rádi vyzkoušeli, ale nevíte si rady s přípravou, vyzkoušejte náš recept na smažené krevety.

Krevety a další mořské plody - chutné a zdravé delikatesy

Mořské plody v čele s krevetami jsou nejenom delikatesou, ale mají i spoustu zdraví prospěšných benefitů. Obsahují vitamíny řady B a D, E a A a vyznačují se vysokým obsahem jódu a selenu. Také jsou bohaté na omega-3 polynenasycených mastných kyselin, jejichž konzumace má příznivé účinky na naše zdraví a také na srdečně cévní onemocnění.

Recept na smažené krevety na česnekovém másle s limetkou

U nás v České republice patří mezi nejoblíbenější mořské plody krevety, které Češi konzumují nejčastěji. Vyzkoušejte náš recept na smažené krevety na česnekovém másle s limetkou.

Suroviny:

  • celé neloupané krevety
  • sůl, pepř
  • olej
  • česnekové máslo
  • limetka

Postup:

Celé krevety očištěte, nastřihněte hřbetní část a vyndejte střívko. Omyjte a vysušte.
Krevety osolte a opepřete a na pánvi dvakrát po sobě usmažte. První smažení je jen na zatáhnutí, při druhém je nechte osmažit do křupava.
Vyndejte na talíř, na každou krevetu položte malý a slabý plátek česnekového másla a zakápněte limetkou.

Diana vám přeje dobrou chuť!

Celý akční leták

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.