5.8.2020

Recept na rybí karbanátky

Velice oblíbeným jídlem v Čechách je sekaná nebo karbanátek. Tu klasickou verzi zná každý, ale co takhle vyzkoušet recept na rybí karbanátky? Že jste je ještě nejedli? Nejvyšší čas se do nich pustit.

rybí karbanátky

Vyzkoušejte náš recept na rybí karbanátky

Rybí karbanátky jsou velice oblíbené v asijské kuchyni. Ale ani pro Čechy se nejedná o velkou zvláštnost. Vyzkoušejte náš recept na rybí karbanátky a uvidíte, že se po nich jenom zapráší.

Suroviny:

  • 800 g mořské ryby bez kostí (Diana doporučuje filety z Aljašské tresky, můžeme použít i makrelu nebo hejka)
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • strouhanka dle potřeby
  • 250 g ovesných vloček
  • sůl, sladká paprika, mletý pepř
  • 0,75 l mléka
  • můžeme přidat i 2 stroužky česneku
  • olej na smažení

Postup

Rybu umeleme na masovém strojku. Ovesné vločky uvaříme v mléce, až vznikne hustá kaše. Po vychladnutí k nim přidáme mleté maso z ryby, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, česnek, vejce a jemně nakrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáváme strouhanku, aby směs byla dostatečně hustá.

Vytváříme pak menší karbanátky, které obalujeme pouze ve strouhance a smažíme na oleji po obou stranách. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Tip pro lenochy

Komu se nechce dělat domácí rybí karbanátky, tomu doporučujeme náš výrobek ,,Rybí karbanátky,,. Jedná se o smažené rybí karbanátky z tresky, které jsou zalité nálevem s příchutí smažené cibulky. Podáváme s chlebem, tip na dobrou a levnou večeři.

Máte dotazy?

Neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás.