19.4.2022

Recept na pražmu v bylinkové krustě

Venku se pomalu otepluje a spousta z nás se těší na okamžik, kdy se venku sejde celá rodina, vyndá se gril a začne první letošní grilovačka. Diana si vám pro tuto příležitost dovoluje nabídnout filety z pražmy. Abyste nemuseli lovit nějaký recept, Diana pro vás jeden má - na pražmu v bylinkové krustě.

Recept na pražmu v bylinkové krustě

Pražmu královskou si “ulovíte” v Dianě

Filety pražmy královské zakoupíte na našich pevných prodejnách. Cena je 290 Kč za 1 kg.

Tato rybička obsahuje významné množství jodu. Její maso je bohaté na bílkoviny a neobsahuje velké množství tuků. Pražmou se nejen královsky najíte, ale zároveň odlehčíte svému tělu. Příprava ryb je velmi rychlá a jde o zdravé jídlo. Vždy stačí trocha bylinek, nějaké koření a chutná večeře může začít.

Recept - pražma s bylinkovou krustou

Suroviny:

  • 4 filety pražmy
  • 1 lžíci namletých lískových oříšků
  • 1 lžíci namíchaných a nasekaných bylinek
  • 1 lžičku strouhané citronové kůry
  • sůl, pepř
  • 600 g brambor
  • olivový olej na zakapání
  • citronovou šťávu na pokapání

Postup:

Brambory oloupejte a nakrájejte na měsíčky. V míse je osolte, zakápněte olejem, dobře promíchejte a pak je rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C. Mezitím osušené filety z pražmy osolte a zakápněte citronovou šťávou.
V misce promíchejte nasekané bylinky (např. petrželku a rozmarýn), oříšky, citronovou kůru, trošku soli a pepře. Směs promíchejte a vrstvěte ji na filety. Asi po 15ti minutách přidejte ryby k bramborám a pečte dalších 15 minut. Hotový pokrm podávejte se zeleninovým salátem.
Diana přeje dobrou chuť.

Chci do e-shopu

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.