19.11.2014

Pomazánka z uzené makrely

Minulý článek nás zasvětil do uzených ryb. Dnes se podíváme na jeden snadný a rychlý recept, a to na pomazánku z uzené makrely. Pomazánky jsou všeobecně velmi oblíbené, protože se jedná o rychlou a snadnou svačinu či večeři. Navíc, pomazánka z makrely je nejen chutná, ale také pro lidské tělo zdravá díky prospěšným omega-3 mastným kyselinám.

Co budeme potřebovat

uzená makrela (bez kůže a kostí)
2 lžíce smetanového sýra
1 lžíce měkkého másla
½ citronu
čerstvá pažitka
pepř černý
pepř barevný
čerstvý rozmarýn
pečivo

pomazánka z uzené makrely

Postup

Díky vysokému obsahu tuku lze z makrely dobře stáhnout kůži a snadno se také vykostí. Takto připravené maso dáme do mísy, přidáme šťávu z půlky citronu, pažitku, smetanový sýr, máslo a pepř. Vše důkladně rozmixujeme.

Hotovou pomazánku servírujeme s čerstvým pečivem a zeleninou.

Nechce se vám shánět všechny potřebné ingredience, a přesto si chcete na pomazánce pochutnat? Diana myslela i na vás a zařadila do své nabídky i pomazánku Uzené ryby s čerstvým sýrem!