Mahi mahi je zpět! Po delší odmlce najdete tuto vynikající rybu opět na pultech v našich prodejnách. Její maso je velmi oblíbené, protože nemá typickou rybí chuť ani vůni a pro svoji pevnější strukturu se podobá drůbežímu. Proto většinou chutná i těm, kteří ryby rádi nemají.
Pár informací o mahi mahi
latinský název mahi mahi (neboli zlak nachový) je Coryphaena hippurus
FAO 61, Tichý oceán
odlov v moři, způsob odlovu vlečné sítě
Recept na filet mahi mahi
Že nevíte, co si s takovu rybou počít? Nezoufejte, Diana má pro vás jednoduchý, ale o to chutnější recept na mahi mahi. Vyzkoušejte si ho sami.
Zákazníci u nás najdou hluboce zmrazené balení filetu mahi mahi 800 g za 189 Kč.
Filetky necháme rozmrazit. Připravíme si směs ze surovin a pořádně promícháme. Vložíme filetky a necháme 2 hodiny odležet v chladu. Nesolíme. Před smažením obalíme v hladké mouce. Smažíme na oleji.