20.11.2019

Losos v Dianě + recept s bylinkovou omáčkou

Losos u nás patří mezi nejdostupnější ryby. Dokonce v oblíbenosti překonal i kapra nebo pstruha a přestože je tučný, jeho maso je dietní a zdravé a hlavně výborné. I proto má Diana ve svém sortimentu širokou nabídku mražených lososů za dobrou cenu.

losos s bylinkovou omáčkou

Mražený losos v Dianě:

  • losos porce s kůží 125 g za zajímavou cenu 399 Kč za 1 kg (země původu Nizozemsko, oblast rybolovu Norsko)
  • losos porce bez kůže 250 g za cenu 99 Kč (země původu Německo, Severovýchodní pacifik)
  • losos porce s kůží 125 g (země původu Německo, Severovýchodní pacifik)
  • losos porce 400 g za cenu 99 Kč/bal (země původu USA)
  • losos filet z Aljašky (divoký losos) země původu USA cena 450 Kč/kg
  • pstruh lososovitý filet porce 250 g je v současné době v akci 39 Kč/ks (země původu Německo, farmový chov)

V Dianě si vybere každý - nabízíme balení pro singl nebo pro celou rodinu. A pokud byste chtěli raději chlazeného lososa, není problém, máme lososa filet s kůží i bez kůže.

Recept na lososa s bylinkovou omáčkou

Suroviny:

  • losos
  • máslo
  • kmín
  • citron

Omáčka:

  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 hrst bazalky
  • 100 ml mléka
  • 3 - 4 snítky zelené petrželky
  • 250 ml smetany
  • sůl
  • pepř

Postup

V trošce mléka rozmícháme lžíci hladké mouky a náslesledně dolijeme zbytkem mléka a smetanou. Bylinky si nasekáme na jemno.

Lososa pokapeme citronem, osolíme, opepříme, okmínujeme a na másle na pánvi opečeme z obou stran. Lososa vyndáme a na pánev nasypeme bylinky, zalijeme mlékem se smetanou, osolíme, opepříme a necháme prohřát.

Lososa polijeme bylinkovou omáčkou a podáváme s brambory.

Diana vám přeje dobrou chuť!