Losos u nás patří mezi nejdostupnější ryby. Dokonce v oblíbenosti překonal i kapra nebo pstruha a přestože je tučný, jeho maso je dietní a zdravé a hlavně výborné. I proto má Diana ve svém sortimentu širokou nabídku mražených lososů za dobrou cenu.
Mražený losos v Dianě:
losos porce s kůží 125 g za zajímavou cenu 399 Kč za 1 kg (země původu Nizozemsko, oblast rybolovu Norsko)
losos porce bez kůže 250 g za cenu 99 Kč (země původu Německo, Severovýchodní pacifik)
losos porce s kůží 125 g (země původu Německo, Severovýchodní pacifik)
losos porce 400 g za cenu 99 Kč/bal (země původu USA)
losos filet z Aljašky (divoký losos) země původu USA cena 450 Kč/kg
pstruh lososovitý filet porce 250 g je v současné době v akci 39 Kč/ks (země původu Německo, farmový chov)
V Dianě si vybere každý - nabízíme balení pro singl nebo pro celou rodinu. A pokud byste chtěli raději chlazeného lososa, není problém, máme lososa filet s kůží i bez kůže.
Recept na lososa s bylinkovou omáčkou
Suroviny:
losos
máslo
kmín
citron
Omáčka:
1 lžíce hladké mouky
1 hrst bazalky
100 ml mléka
3 - 4 snítky zelené petrželky
250 ml smetany
sůl
pepř
Postup
V trošce mléka rozmícháme lžíci hladké mouky a náslesledně dolijeme zbytkem mléka a smetanou. Bylinky si nasekáme na jemno.
Lososa pokapeme citronem, osolíme, opepříme, okmínujeme a na másle na pánvi opečeme z obou stran. Lososa vyndáme a na pánev nasypeme bylinky, zalijeme mlékem se smetanou, osolíme, opepříme a necháme prohřát.
Lososa polijeme bylinkovou omáčkou a podáváme s brambory.