24.6.2015

Grilovaný pstruh - klasika, která nezradí

Grilovaný pstruh je asi nejčastější způsob úpravy, se kterým se při stolování můžete setkat. Snadná příprava, jednoduché chutě a lahodné maso dělá z tohoto receptu favorita. Možná tento recept znáte a pravidelně jej připravujete, anebo třeba hledáte inspiraci, co dnes připravit k večeři. Pojďte se s Dianou podívat na jednoduchou přípravu pstruha.

Co budeme potřebovat?

Pro čtyři porce si připravte:

4 celé pstruhy
tymián
petrželka
olivový olej
sůl

grilovaný pstruh

Postup na přípravu grilovaného pstruha

Pstruha očistěte, omyjte a osušte papírovou utěrkou. Bylinky je samozřejmě nejlepší použít čerstvé, ale pokud je nemáte možnost sehnat, využijte například jejich sušenou variantu (např. sušená petrželka). Připravenou petrželku s tymiánem vložte do útrob pstruha. Na závěr rybu podle chuti osolte.

Mezitím si připravte gril, rozpalte ho na nejvyšší teplotu a rošt potřete olivovým olejem. Pstruh stačí ogrilovat krátce – z každé strany 7-10 minut. Během grilování nezapomínejte rybu otáčet a potírat olejem, aby získala lahodnou chuť.

Jako příloha ke grilovanému pstruhovi se hodí čerstvá i grilovaná zelenina či bílé pečivo. Z nápojů může Diana doporučit bílé víno, například na bázi sauvignonů.

Zajímá vás o grilování více? Přečtěte si článek Grilování ryb s Dianou, kde se dozvíte zajímavé tipy na přípravu ryb. A pokud nechcete klasiku v podobě pstruha, doporučuje Diana tuňáka, který je dokonalou lahůdkou! Jednoduchou přípravu naleznete v receptu Steak z tuňáka – recept na gril.

Diana Fish vám přeje dobrou chuť!