12.8.2015

Grilování makrel s Dianou + dárek

Diana z rodinné pokladnice receptů vytáhla jednu opravdovou lahůdku, kterou teď přináší i na své pulty. Grilování kuřecího či vepřového je klasikou, ale v tomto horkém počasí vám k chuti přijde spíše něco lehčího. Proto Diana uvádí specialitu pro gurmány – grilování makrel na dřevěné grilovací jehle. 

Grilované makrely, po kterých se jen zapráší

Čerstvé makrely jsou marinované 12 hodin ve speciálním nálevu. Během této doby se maso zjemní a získá lahodnou chuť. Takto připravené ryby budou v nabídce prodejen od půlky srpna a vy si na nich můžete pochutnat během celé grilovací sezóny.

Diana doporučuje během grilování potírat marinované makrely pivem, které jim dodá ten správný šmak! K dokonalému grilování chybí už jen kousek – a ten je dřevěný!

Dřevěná grilovací jehla

Aby bylo grilování ryb dokonalé, připravila Diana pro své zákazníky dřevěnou grilovací jehlu. Její výhoda spočívá především v tom, že maso negrilujete na roštu, ale přímo v prostoru nad uhlíky, a tím zabráníte tomu, aby se ryba ke grilovacímu roštu připalovala. Díky jehle se ryba nedotýká rozpáleného povrchu a opéká se rovnoměrně, což má vliv na kvalitu propečení i skvělou chuť.

grilované makrely

Jak grilovací jehlu použít?

Špičku jehly provlíkneme ústním otvorem ryby a za hlavou propíchneme svalovinu. Dále jehlu povedeme po páteři, až hrot nakonec vyjede u ocasní ploutve. Je důležité, aby byla jehla v blízkosti páteře – pokud by jehla projela jen kůží, mohla by ryba spadnout.

Kde dřevěnou grilovací jehlu seženete?

Dřevěná grilovací jehla je připravena pro všechny zákazníky Diana Fish zdarma. Pokud chcete jehly vyzkoušet, řekněte u prodejních pultů prodavačkám, které vám je rády od Diany věnují. Dřevěnou jehlu využijete nejen při grilování makrel, ale také na ní můžete připravit pstruha či mořského vlka, kterého seženete na prodejnách i e-shopu Diana Fish.

Až grilování makrel vyzkoušíte, dejte Dianě na Facebooku vědět, jak vám tato gurmánská specialita chutnala i jak se vám grilovalo se dřevěnými jehlami!