Milujete krevety? Hoďte je na gril! Grilování krevet je totiž skvělý způsob jak zvýraznit jejich lahodnou chuť a dodat jim jemně křupavou texturu. Uvidíte, že vás nadchnou svou jednoduchostí, ale zároveň jsou i výrazným chuťovým zážitkem. Vyzkoušejte náš recept na grilované krevety, díky kterým vaši grilovací párty povýšíte o level výš.
Pro recept na grilované krevety nemusíte daleko
Stejně tak pro krevety nemusíte jet až k moři, stačí si pro ně dojít k nám do Diany. Nyní jich máme v nabídce spoustu:
Krevety grónské severní neloupané 400 g za 99 Kč/bal.
Krevety grónské severní neloupané 800 g za 189 Kč
Krevety vařené 200 g 129 Kč/bal.
Krevety velké loupané 200g 109 Kč/bal.
Krevety 31-40 1 kg 550 Kč/bal.
Krevety marinované JUMBO – chlazené připravené přímo na gril nebo pánvičku 683 Kč/kg.
syrové krevety (pro manipulaci na grilu se hodí spíše větší velikost)
olivový olej
šťáva z citronu
česnek
petrželka
sůl a pepř
Postup:
Gril rozehřejte na středně vysokou teplotu.
Mezitím si připravte marinádu smícháním olivového oleje, nasekaného česneku, nasekané petrželky, citronové šťávy a soli a pepře. Množství a poměr surovin záleží na počtu krevet a také na vaší chuti.
Krevety očistěte a zbavte krunýře, ocasovou část však ponechte.
Krevety vložte do marinády a důkladně je promíchejte, aby byly všechny dobře obalené a nechte je marinovat alespoň 30 minut.
Poté krevety položte přímo na grilovací rošt a grilujte je asi 2 až 3 minuty z každé strany, dokud nezískají zlatavou barvu.
Jakmile jsou krevety hotové, stáhněte je z grilu a nechte na chvíli odpočinout.
Podávat můžete s čerstvým nebo opečeným pečivem. Diana vám přeje dobrou chuť!
Máte dotazy?
Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.