22.7.2020

Filety z candáta nyní v akci + recept s bulgurem

Máte chuť na candáta? Přijďte si do Diany pro vakuově balené mražené filety z candáta, které jsou teď o prázdninách v akci - původní cena 490 Kč/kg, nyní akční prázdninová cena 290 Kč/kg.
V nabídce je samozřejmě i chlazený, zde je cena 490 Kč/kg.

Filety z candáta nejsou tučné

Candát je dravá sladkovodní ryba, jejíž maso je považováno za velmi kvalitní a chutné. Filety z candáta navíc nejsou moc tučné, protože tuk se ukládá ve velkém množství kolem jeho střev. Proto ho upravujeme především pečením, dušením a vařením. Díky jeho menší tučnosti masa není úplně vhodný na uzení nebo grilování.

Recept na pečeného candáta s bulgurem

Vyzkoušejte recept na pečeného candáta s bulgurem, na kterém si opravdu pochutnáte.

Suroviny:

  • 600 g fiIet candáta obecného
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • panenský olivový olej
  • 4 mrkve
  • 3 petržele
  • trochu řapíkatého celeru
  • 200 g bulguru
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • kousek dobrého tvrdého sýra
  • sůl, pepř
  • kousek másla
  • šťáva z citronu

 

Postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na plátky orestujeme na olivovém oleji, poté přidáme na malé kostičky nakrájenou zeleninu a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme bulgur, který podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme za občasného míchání asi 25 minut. Potom přidáme kousek másla a nastrouhaný sýr.

Filety candáta osolíme a opepříme a opečeme na oleji. Nakonec na rybu, kterou jsme položili na zeleninu a bulgur, přidáme plátek másla a zakápneme citronovou šťávou.

Dobrou chuť!

Máte dotazy?

Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.