Máte chuť na candáta? Přijďte si do Diany pro vakuově balené mražené filety z candáta, které jsou teď o prázdninách v akci - původní cena 490 Kč/kg, nyní akční prázdninová cena 290 Kč/kg. V nabídce je samozřejmě i chlazený, zde je cena 490 Kč/kg.
Filety z candáta nejsou tučné
Candát je dravá sladkovodní ryba, jejíž maso je považováno za velmi kvalitní a chutné. Filety z candáta navíc nejsou moc tučné, protože tuk se ukládá ve velkém množství kolem jeho střev. Proto ho upravujeme především pečením, dušením a vařením. Díky jeho menší tučnosti masa není úplně vhodný na uzení nebo grilování.
Recept na pečeného candáta s bulgurem
Vyzkoušejte recept na pečeného candáta s bulgurem, na kterém si opravdu pochutnáte.
Suroviny:
600 g fiIet candáta obecného
4 stroužky česneku
1 cibule
panenský olivový olej
4 mrkve
3 petržele
trochu řapíkatého celeru
200 g bulguru
350 ml kuřecího vývaru
kousek dobrého tvrdého sýra
sůl, pepř
kousek másla
šťáva z citronu
Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na plátky orestujeme na olivovém oleji, poté přidáme na malé kostičky nakrájenou zeleninu a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme bulgur, který podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme za občasného míchání asi 25 minut. Potom přidáme kousek másla a nastrouhaný sýr.
Filety candáta osolíme a opepříme a opečeme na oleji. Nakonec na rybu, kterou jsme položili na zeleninu a bulgur, přidáme plátek másla a zakápneme citronovou šťávou.