2.8.2017

Dipy nejen ke grilovanému masu

Hořčice, kečup a majonéza patří mezi nejčastější dochucovadla... Není to ale občas nuda? Mnoho jídel si zaslouží zcela jiné chutě, které by podpořily jemnou rybu, zeleninu či zajímavě upravené maso. Přinášíme vám velkou inspiraci receptů na dipy nejen ke grilovanému masu. 

dipy

Dipy k masu od paní Běly z Mělníka

Ti, kteří nakupují v prodejně v Mělníku, jistě znají usměvavou prodavačku Bělu Bartáskovou, která ráda poradí s výběrem a doporučí i nějaký vyzkoušený recept. Právě od ní vám dnes přinášíme tři tipy na lahodné dipy k masu.

Švestkový dip

Důkladně promíchejte skleničku (250 ml) švestkových povidel, 3-4 lžíce worcestrové omáčky, sůl a pepř podle chuti. Švestkový dip se skvěle hodí k párty špízům, které najdete především v naší letní nabídce.

Višňový dip

Višňový džem (250 ml) smíchejte s 3-4 lžícemi worcestrové omáčky, pepřem a solí. Tato chuťová kombinace skvěle doplňuje například tuňáka, kterého máme ve stálé nabídce.

Dip čtyř chutí

Najemno nasekejte listy libečku, přidejte kelímek zakysané smetany, 1-2 polévkové lžíce cukru a 2 lžičky pálivé pasty z chilli papriček Sambal. Tento pikantní dip je vhodný ke grilovaným rybám, párty špízům či burgrům.

Recepty na další zajímavé dipy

Dipem se označují zpravidla omáčky, které jsou vhodné pro namáčení pokrmů. Možností je mnoho a vždy záleží na vašich chutích a fantazii. Základem pro dip většinou bývá bílý jogurt, zakysaná smetana, majonéza či cottage sýr. Pokud zrovna nemáte nápad, jaké chutě by spolu ladily, přinášíme další inspiraci s recepty na dipy.

Dip s koprem

Nejen k masu, ale také k zelenině se hodí lehký jogurtový dip s koprem. Na jeho přípravu použijte bílý jogurt, nasekaný kopr, sůl a pepř. Pokud máte rádi česnek, přidejte jeden stroužek.

Avokádový dip

Avokádo oloupejte a rozmačkejte vidličkou. Přidejte cottage sýr, stroužek česneku, pár kapek citronové šťávy, sůl a pepř. Pokud hledáte nějaký nevšední dip ke grilované i čerstvé zelenině, tento avokádový bude jasnou volbou.

Dip z cizrny

Máte rádi luštěniny? Využijte je do dipu! Uvařenou cizrnu rozmixujte, přidejte orestovanou cibulku, 3-4 lžíce majonézy, citronovou šťávu a sůl. Vývar z cizrny nevylévejte, může se vám hodit na zředění dipu, pokud nebude mít správnou hustotu.

Nemáte náladu něco vymýšlet a vařit? Medovo-hořčičná omáčka je opět zařazená v naší nabídce. Vyzkoušejte ji k rybám i k dalšímu masu.

A jaký je váš oblíbený dip? Dejte nám o tom vědět!