5.2.2020

Valentýnský recept z Diany - Candát na másle

Překvapte na Valentýna svou drahou polovičku vlastnoručně uvařenou večeří. Candát pečený na másle s fazolkami vám bude zaručeně chutnat a navíc se jedná o dietní jídlo, takže vám po něm nebude těžko a zbyde vám ještě energie na další zábavu.

V Dianě najdete candáta za super cenu

V týdnu od 10. 2. – do 16. 2. máme výhodnou akci na chlazeného i mraženého candáta. Původní cena je 490 Kč/kg, v akční valentýnské slevě za něj zaplatíte jen 390 Kč/kg.

Recept: Candát pečený na másle s fazolkami

Vyzkoušejte náš recept na candáta na másle s fazolkami. Co budete potřebovat?

Suroviny

  • 2 filetky z candáta (zakoupíte v našich prodejnách)
  • 1 cibuli
  • 1 balení zelených fazolek 350 g (zakoupíte v našich prodejnách)
  • 1 balení nivy
  • citron
  • máslo
  • mouka
  • sůl
  • bílý pepř
  • smetana na vaření
  • vařené brambory
  • směs bylinek - Diana doporučuje na candáta směs bylinek na ryby

Postup

Kůži u filetky candáta jemně nařízneme, aby se nám ryba nezkroutila. Rybu opepříme bílým pepřem a osolíme, sůl je lépe do kůže vetřít. Potom ji lehce poprášíme hladkou moukou.
Na pánev nalijeme olej, dáme kousek másla a vložíme rybu kůží dolů, aby se nám pěkně opekla. Uvařené brambory nasypeme do mísy, rozmačkáme a přidáme
osmaženou cibulku a máslo. Promícháme. Můžeme do nich přidat trochu bylinek.

Na pánvi, kde jsme smažili cibuli do brambor, si připravíme omáčku ze smetany a nivy. Nivu nastrouháme a dáme do pánve, opepříme a přidáme smetanu. Necháme chvíli provařit a sýr rozpustit. Na pánev, na které jsme připravovali candáta si do výpeku dáme zelené fazolky. Osolíme je, opepříme a budeme chvíli restovat do změknutí.  A můžeme servírovat. Ozdobit můžeme kouskem citronu, můžeme připojit kytičku tulipánů a skleničku dobrého vína.

Přejeme vám krásného Valentýna!