13.9.2023

Pstruh lososovitý a recept na zdravý oběd

Pstruh lososovitý je jedním z nejoblíbenějších druhů ryb díky své lahodné chuti, která připomíná lososa. Navíc je plný omega-3 mastných kyselin, což z něj dělá skvělou volbu pro zdravé stravování. Pokud hledáte nový nápad, jak si ho vychutnat, máme pro vás rychlý a jednoduchý recept na pstruha lososovitého, který vás rozhodně zaujme.

recept pstruh lososovitý

S receptem na pstruha lososovitého můžete experimentovat

Tento recept na pstruha lososovitého je opravdu chutný díky jedinečné kombinaci chutí, která osloví vaše chuťové buňky. Navíc je to skvělý způsob, jak si dopřát zdravý oběd nebo večeři, díky obsahu omega-3 mastných kyselin a dalších živin, které tato ryba nabízí.

Tento recept je také velmi flexibilní. Můžete experimentovat s různými bylinkami a kořením podle svých preferencí. A pokud máte rádi pikantnější chuť, zkuste přidat trochu chilli papriky.

Pstruh lososovitý nyní za akční cenu 330 Kč/kg

Suroviny:

  • 4 filety pstruha lososovitého
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvě nasekaného koriandru
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička čerstvě nastrouhané citronové kůry
  • 1 česnekový stroužek, nasekaný na drobné kousky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
Na pečícím plechu si připravte středně velký kus alobalu, na který dejte lžíci olivového oleje a rozetřete ho po celém povrchu.
Položte filety pstruha lososovitého na alobal tak, aby se nepřekrývaly. Na filety posypte nasekaný koriandr, zázvor, citronovou kůru a česnek. Zakápněte zbylým olivovým olejem a dochuťte solí a černým pepřem.
Alobal pečlivě přeložte kolem ryb, aby vznikl uzavřený balíček. Ujistěte se, že balíček je dobře uzavřen. Pečte v předehřáté troubě po dobu přibližně 15 - 20 minut, nebo dokud ryba nebude měkká a bude ji možné snadno rozdělit vidličkou.

Naše prodejny 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.