8.9.2021

Filety z mořského vlka včetně receptu

V našem akčním letáku vám Diana jako tip na září doporučuje filety z mořského vlka. Proč? Protože filetky obsahují velmi málo kostí, a proto je můžeme podávat i dětem. Filetky mořského vlka mají také bílé a velmi jemné maso.

Všechny naše prodejny nabízejí Mořského vlka filety za cenu 290 Kč/kg.

Recept na mořského vlka

Mořčák evropský neboli mořský vlk je dravá mořská ryba, která je v poslední době hodně chovaná v akvakultuře a jejími největšími producenty jsou Řecko, Turecko, Itálie, Španělsko, Chorvatsko a Egypt.

Diana vám přináší velmi jednoduchý recept, který si v tomto teplém zářijovém počasí můžete připravit.


Recept : Filety z mořského vlka s holandskou omáčkou

Potřebujeme:

  • filety z mořského vlka
  • sůl
  • hladkou mouku
  • kousek másla
  • šťávu z limetky
  • 1 dcl bílého vína

Filety mořského vlka osolíme a lehce zaprášíme hladkou moukou. Vlka opečeme na pánvi na rozpuštěném másle nejprve kůží dolů. Občas filetky přelijeme horkým máslem.
Nakonec zalijeme bílým vínem a zakápneme pár kapkami citronu.

Příprava holandské omáčky:

  • vývar
  • žloutek
  • kousek másla
  • šťávu z citronu
  • špetka soli

Všechny tyto suroviny vyšleháme ve vodní lázni na hustou omáčku.

Jako přílohu podáváme bílou bagetu. Diana vám přeje dobrou chuť!

Chci do e-shopu

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět víc? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.