V našem akčním letáku vám Diana jako tip na září doporučuje filety z mořského vlka. Proč? Protože filetky obsahují velmi málo kostí, a proto je můžeme podávat i dětem. Filetky mořského vlka mají také bílé a velmi jemné maso.
Všechny naše prodejny nabízejí Mořského vlka filety za cenu 290 Kč/kg.
Mořčák evropský neboli mořský vlk je dravá mořská ryba, která je v poslední době hodně chovaná v akvakultuře a jejími největšími producenty jsou Řecko, Turecko, Itálie, Španělsko, Chorvatsko a Egypt.
Diana vám přináší velmi jednoduchý recept, který si v tomto teplém zářijovém počasí můžete připravit.
Recept : Filety z mořského vlka s holandskou omáčkou
Potřebujeme:
filety z mořského vlka
sůl
hladkou mouku
kousek másla
šťávu z limetky
1 dcl bílého vína
Filety mořského vlka osolíme a lehce zaprášíme hladkou moukou. Vlka opečeme na pánvi na rozpuštěném másle nejprve kůží dolů. Občas filetky přelijeme horkým máslem. Nakonec zalijeme bílým vínem a zakápneme pár kapkami citronu.
Příprava holandské omáčky:
vývar
žloutek
kousek másla
šťávu z citronu
špetka soli
Všechny tyto suroviny vyšleháme ve vodní lázni na hustou omáčku.
Jako přílohu podáváme bílou bagetu. Diana vám přeje dobrou chuť!