Menu
Překvapte na Valentýna svou drahou polovičku vlastnoručně uvařenou večeří. Candát pečený na másle s fazolkami vám bude zaručeně chutnat a navíc se jedná o dietní jídlo, takže vám po něm nebude těžko a zbyde vám ještě energie na další zábavu.
V týdnu od 10. 2. – do 16. 2. máme výhodnou akci na chlazeného i mraženého candáta. Původní cena je 490 Kč/kg, v akční valentýnské slevě za něj zaplatíte jen 390 Kč/kg.
Vyzkoušejte náš recept na candáta na másle s fazolkami. Co budete potřebovat?
Kůži u filetky candáta jemně nařízneme, aby se nám ryba nezkroutila. Rybu opepříme bílým pepřem a osolíme, sůl je lépe do kůže vetřít. Potom ji lehce poprášíme hladkou moukou.
Na pánev nalijeme olej, dáme kousek másla a vložíme rybu kůží dolů, aby se nám pěkně opekla. Uvařené brambory nasypeme do mísy, rozmačkáme a přidáme
osmaženou cibulku a máslo. Promícháme. Můžeme do nich přidat trochu bylinek.
Na pánvi, kde jsme smažili cibuli do brambor, si připravíme omáčku ze smetany a nivy. Nivu nastrouháme a dáme do pánve, opepříme a přidáme smetanu. Necháme chvíli provařit a sýr rozpustit. Na pánev, na které jsme připravovali candáta si do výpeku dáme zelené fazolky. Osolíme je, opepříme a budeme chvíli restovat do změknutí. A můžeme servírovat. Ozdobit můžeme kouskem citronu, můžeme připojit kytičku tulipánů a skleničku dobrého vína.
Přejeme vám krásného Valentýna!